OCTUVRE és un projecte de l’Associació Cafèambllet, fundada l’any 2014 per Marta Sibina i Camps i Albano Dante Fachin i pretén desemmascarar els enganys que les empreses de l’IBEX estan perpetrant amb total impunitat.

En paraules d’OCTUVRE, “sis grans corporacions globals controlen el 70% del negoci mediàtic. A Espanya la situació és brutal: Mediaset i Atresmedia acaparen el 58% de tota l’audiència televisiva. El Grup Prisa, la COPE, Planeta i el Grup Godó tenen el 80% de l’audiència de ràdio. A uns pocs despatxos es decideix què llegim, què mirem i què escoltem. I el més greu: són els mateixos despatxos des d’on es fabrica la desigualtat i la injustícia que pateixen milions de persones. BBVA, La Caixa, Banco Santander, BlackRock, AmberCapital i les empreses de l’IBEX, controlen diaris, ràdios i televisions que ens expliquen que la desigualtat que ells creen cada dia, és el millor dels mons possible. El panorama és desolador. Però nosaltres no estem desolats. Estem absolutament convençuts que cal plantar cara. I estem absolutament convençuts que podem guanyar moltes batalles. L’adversari és fort. Però el gegant té peus de fang. Segons un estudi de Reuters, els mitjans espanyols són els menys creïbles d’Europa i només el 34% de la població confia en ells. La seva posició dominant és enorme però no inexpugnable. Un exemple: el 2007 el diari El País venia cada dia 435.000 exemplars. Deu anys més tard no arriba als 180.000. Un altre exemple: el 80% dels menors de vint-i-cinc anys no miren la TV ni escolten la ràdio. L’adversari és fort. Nosaltres organitzats, ho podem ser més. Per això existeix OCTUVRE”.

Des d’aquest bloc ja en vaig parlar anteriorment a El quart poder, a Sobre la manipulació massiva o La postveritat.

Avui et deixo amb un dels vídeos publicats per OCTUVRE que parla de l’adoctrinament. També et deixo un enllaç a la web d’OCTUVRE perquè puguis seguir les seves aportacions.

I finalment, perquè no puc estar-me’n, recupero aquí el vídeo de la declaració final de Jordi Cuixart en el judici anomenat Judici a la democràcia. El president de l’entitat Omnium Cultural, acusat per haver tingut la capacitat de convocar, juntament amb ANC, a més de 2.000.000 de catalans a la desobediència civil i que actualment porta a presó des del 16 d’octubre del 2017 en una condemna infame que hauria d’avergonyir al món sencer. Tan si mai no has escoltat les seves declaracions, com si les vas escoltar en el seu moment, et recomano que ho tornis a fer, perquè en elles es troba oculta tota una lliçó de coherència i d’honestedat…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s